söndag 7 augusti 2005

Smulklubbens skamlösa systrar


Smulklubbens skamlösa systrar
av Mian Lodalen

Nån beskrev den här som "Sex and the City på lesbiska" och det stämmer rätt så bra det. Fast mycket bättre (än Sex and the City-boken åtminstone, den är tråkig) och mer politisk.

My är frilansjournalist utan speciellt mycket uppdrag och följaktligen pank, hon festar mycket, är superklantig och har otur i kärlek. Det har hennes bästa väninnor Hedda och Mackan också. De kallar sig Smulklubben för att de mest får nöja sig med smulor i förhållanden. My vill i och för sig inte ha nåt förhållande. Hennes plan är att ha en tjej som är gift eller nåt, så att de bara kan ha lite kravlöst sex ibland. Det funkar dock inte så bra det heller.

Annars har Hedda och Mackan mer koll än My, och brukar rycka in och hjälpa henne när det är kris (som när datorn krånglar eller när My inte har några finkläder) och förstås ta med henne på fester.

Man får följa Mys och vännernas öden och äventyr under nästan ett år och det är jätte-jättekul. :) Man ska inte förvänta sig att det är fiiin litteratur och man ska kanske inte vara alltför pryd heller. Och då tänker jag inte bara på allt sex och sexsnack i boken.

Jag ska helt klart läsa uppföljaren "Trekant" också. När kan den komma i pocket?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar