tisdag 19 oktober 2004

Imadoki! volume 1: Dandelion


Imadoki! volume 1: Dandelion
av Yû Watase

Jag tänkte att det kunde vara kul att läsa nåt annat av samma person som har skrivit Fushigi Yûgi - Yû Watase. Den här serien verkade som ett vettigt val eftersom den bara kommer bestå av fem delar och just nu finns det bara två ute. Inte ett fullt så stort ekonomiskt åtagande som en längre serie alltså, för jag lär ju köpa allihop av vad jag än börjar läsa.

Tanpopo ("Maskros") Yamazaki från Hokkaido har kommit in på en fin skola i Tokyo och ser verkligen fram emot att börja där. Så mycket att hon är där och tittar dagen innan. Då träffar hon en kille som ömt planterar en maskros på skolgården. Han verkar trevlig och är visst väldigt förtjust i blommor. Nästa dag i skolan träffar Tanpopo honom igen, men nu låtsas han inte om att han sett henne tidigare och maskrosen förstör han. Koki Kugyo, som han heter, är son till skolans grundare och den mest inflytelserika eleven på hela skolan, och på skolan är levande växter förbjudna p.g.a. allergirisken.

Tanpopos enkla bakgrund och hennes sätt att bryta mot etiketten på skolan (Att försöka prata med Koki Kugyo, vem tror hon att hon är?!) gör att hon blir mobbad, men hon har bestämt sig för att skaffa vänner. Men hur ska hon lyckas i en miljö där alla är falska och där vänskap bara innebär att knyta viktiga kontakter inför framtiden?

Jodå, inte lika bra som Fushigi Yûgi, men klart godkänd. Jag ska absolut fortsätta köpa serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar