måndag 29 december 2003

Tarzans tårar


Tarzans tårar
av Katarina Mazetti

Precis som "Grabben i graven bredvid" så handlar "Tarzans tårar" om en omöjlig kärlekshistoria. Här är det den fattiga tvåbarnsmamman Mariana som med all kraft gungar på datakillen Janne med en slänggunga på stranden. (Mariana är till råga på allt klädd i leopardbikini, därav smeknamnet Tarzan.) Det dröjer inte så länge innan han börjar uppvakta henne, trots att han egentligen inte förstår vad han ser i henne. De kvinnor han brukar träffa är ju både trevligare och snyggare, och inte har de en massa snoriga skrikande barn heller. Dessutom kommer han ju aldrig bli mer än näst bäst för Mariana.

Mariana hade bara tänkt sig lite kravlöst sex med Janne, absolut inte ett förhållande. De passar ju inte alls ihop. Han är så rik att han inte riktigt vet vad han ska göra med pengarna, medan hon inte alltid har råd med mat till sig och barnen. Förresten är hon inte kär i Janne. Hennes stora kärlek är Micke, hennes man, barnens pappa. Men Micke har inte varit hemma på länge. Ibland ringer han och pratar om hur han blir förföljd eller om farlig strålning. Mariana hoppas ändå att han ska komma hem.

Den här boken handlar alltså om fattigdom och psykisk sjukdom, och den är jätterolig. Typiskt Katarina Mazetti att lyckas med det. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar