lördag 3 april 2004

Ranma ½ del 5 - Katterna


Ranma ½ del 5 - Katterna
av Rumiko Takahashi

Jaa, jag fick köpt ett exemplar som inte hade ramlat i golvet och blivit fult (som alla i min lokala affär verkade ha blivit)! :)

I den här dyker Schampo från förra boken upp igen, och även några nya karaktärer. Ett tag var det ganska likartade historier som radades upp. Folk som av nån anledning utmanar Ranma i nån extremt udda kampsport (konståkningskampsport och sånt), men Schampo var ju nåt nytt. I den här boken blir Ranma visserligen också utmanad på ett par strider, men här har utmaningarna mer med handlingen att göra.

Det är svårt att tro att de olika kärleksrelationerna kunde göras ännu mer komplicerade, men jodå, det gick visst. Och så försöker några av Ranmas fiender komma på vad som kan vara hans svaga punkt. Åh, det här är en jätterolig serie! Tur att den har börjat komma ut en gång i månaden i stället för varannan.

Undrar förresten om de översätter från engelska eller om de bara använder de engelska bilderna (som väl är spegelvända från de japanska) och får ljudeffekterna på köpet. "Ljudorden" är nämligen saker i stil med "snag", "sizzle" och "smooch".

Del 6 (av totalt 38) ska komma ut den 22 april.

- Ranma ½ del 1 - Den fantastiska källan
- Ranma ½ del 2 - Jägaren
- Ranma ½ del 3 - Svarta rosen
- Ranma ½ del 4 - Dödskyssen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar