onsdag 13 februari 2008

Inu Yasha 15-20



Inu Yasha 15-20
av Rumiko Takahashi

Det var väldigt länge sedan jag läste Inu Yasha. Jag läste ju faktiskt inget av Rumiko Takahashi under hela 2007! Det kommer ut en ny del i den här serien varje månad, så jag ligger rätt långt efter nu. Men nu läste jag precis en hel hög böcker i serien, så jag börjar komma i kapp. (Nja. Serien börjar väl närma sig 30 delar nu.) Det gör egentligen inget att vänta ett tag och samla på sig några stycken delar att läsa i ett svep. Ofta fortsätter ju strider som påbörjats i en bok i boken efter, så det kan bli mer sammanhang på det sättet.

Det gör heller inget att göra små uppehåll i läsningen. Det är ju ofta ungefär samma saker som händer. Inu Yasha, Kagome och deras vänner ska bekämpa en demon som har en bit av den krossade Shikonjuvelen (som de försöker samla ihop) i sig. Så dyker den jätteonde demonherren Naraku upp. Han är också ute efter att samla alla Shikondelar. En annan typisk grej är att Inu Yasha och Kagome blir sura på varandra och att Kagome åker hem ett tag. Hon är nämligen från det nutida Japan, medan Inu Yasha och alla äventyr finns i en medeltidsaktig värld.

En av mina favoritelement i berättelsen är nog när Kikyô är med. Kikyô är så att säga Inu Yashas ex. Hon dog för många hundra år sedan, men har inte lämnat jorden. Man vet inte riktigt på vems sida hon är. Sin egen mest. Hon älskar fortfarande Inu Yasha, men är ganska likgiltig inför hans vänner. Kagome är den återfödda Kikyô, men känner sig som en egen person. En aning komplicerat, och mycket mer intressant än detaljerade stridsscener. :)



- Inu Yasha 1
- Inu Yasha 2
- Inu Yasha 3
- Inu Yasha 4
- Inu Yasha 5
- Inu Yasha 6
- Inu Yasha 7-9
- Inu Yasha 10
- Inu Yasha 11-12
- Inu Yasha 13-14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar