torsdag 22 november 2018

Det viskande barnet

Det viskande barnet
av Mårten Sandén

Jag gillade verkligen "Den femte systern", den första boken i trilogin om Jannike Faltin, jättemycket. Men så råkade det visst gå tre år innan jag läste del två nu. Och den var förstås också utmärkt! Ibland glömmer man lite bort vad det var man hade tänkt läsa ...

Jannike är uppvuxen under tuffa förhållanden och har ett förflutet med brott och bråk. Hon ser också oknytt. Numera är hon, trots att hon bara är sjutton år, anställd av Byrån För Särskilda Efterforskningar, den del av polisen som sysslar med övernaturlig kriminalitet.

Under ett uppdrag mitt ute i ödsliga skogen inträffar något oväntat. Jannike hittar ett barn. Ett helt vanligt skolbarn i overall, bara att detta är många mil från all bebyggelse. Något stämmer inte.

Samtidigt är det något annat på gång. Jannike trodde att det bara var ett helt vanligt kriminellt gäng som knutit kontakter med vättar, men det ligger något mer bakom. Det finns en uppgift som Jannikes chefer vill att hon ska utföra, men de vill inte berätta vad det handlar om.

Här händer det verkligen något helt nytt hela tiden. Det finns också ett och annat som man måste googla och dela med sig av till folk som eventuellt kan vara intresserade. Alltid en bra grej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar