söndag 20 maj 2018

Binti: Home

Binti: Home
av Nnedi Okorafor

Binti beslutar sig för att resa hem till Jorden, och till sin familj. Hon har inte träffat dem sedan hon rymde hemifrån för att gå på Oomza-universitet (se "Binti"), så det är lite nervöst. Men hon har saker hon måste göra.

Hon kommer också att ta med sig sin vän Okwu. Eftersom dess folk har länge legat i fejd med khoushfolket, som är den största folkgruppen i landet som Binti kommer från, så har Okwus besök på Jorden stor betydelse för de interplanetära relationerna.

Själv tillhör Binti himbafolket och ett av syftena med resan är att hon ska delta några av deras traditioner. Men efter allt som har hänt henne sedan hon lämnade Jorden vet hon inte om hon inte riktigt kan räknas som en himba längre. Och saker och ting tar dessutom en vändning som hon inte hade väntat sig.

Intressant bok. Jag gillar att saker och ting inte förklaras i onödan. Ibland får man bara försöka hänga med och kanske förstår man hur det funkar senare. jag tror att jag kommer läsa den avslutande boken i trilogin ganska snart, för jag måste få veta hur det går för Binti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar