onsdag 18 december 2013

Mardrömmarnas hus


Mardrömmarnas hus
av Ray Bradbury, H. F. Brinsmead, Ellen Glasgow, Howard Goldsmith, M. R. James, Madeleine L'Engle, Richard Matheson, Richard Middleton, Edward Page Mitchell, Sir Arthur Quiller-Couch, Rod Serling och Edward Lucas White
I urval av Isaac Asimov, Martin H. Greenberg och Charles G. Waugh

Det är visst inte lätt att hinna med bloggen mitt i julstöket. Okej, jag julstökar inte så mycket, men i gengäld var jag i Norge hela helgen. Var bl. a. på Depeche Mode-konsert. :) Det säger väl sig självt att jag inte hinner läsa så mycket heller. Det är lite tråkigt. Jag vet inte vad jag gör hela tiden, för det är inte som att det ser särskilt städat ut här hemma och jag missade till och med sista datumet för att skicka julkort med julfrimärken. Fullständigt oorganiserad!

Åter till böcker! För ett par veckor sedan läste jag den här fina spökhistoriesamlingen. Det är den som jag har letat efter så länge. Jag blev så nöjd över att äntligen hitta den. Och det bästa av allt är att jag inte blev besviken nu när jag läste den i vuxen ålder. Riktigt bra urval av  spökhistorier. De är förstås tänkta för unga läsare, så rädd blir man väl inte direkt. Men de är lite lagom kusliga.

På originalspråk heter samlingen "Young Ghosts" och alla novellerna handlar just om unga spöken. Barn eller ungdomar som går igen. Det verkar som om Isaac Asimov var med och sammanställde flera antologier i samma stil, om allt från "Young Extraterrestrials" till "Young Witches and Warlocks".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar