söndag 17 januari 2010

Disco 2000


Disco 2000
av Pat Cadigan, Nicholas Blincoe, Grant Morrison, Jonathan Brook, Poppy Z. Brite, Charlie Hall, Doug Hawes, Paul Di Filippo, Steve Aylett, Bill Drummond, Martin Millar, Helen Mead, Courttia Newland, Douglas Rushkoff, Tania Glyde, Steve Beard, Neal Stephenson, Robert Anton Wilson, Douglas Coupland (redaktör: Sarah Champion)

Jag hittade den här boken på loppis och tyckte att det skulle vara kul att läsa den så här tio år efter det stora årsskiftet. Var det inte väldigt lite fokus på att det just blev ett nytt decennium förresten? Gjord vi av med så mycket nyårsenergi inför år 2000 att vi fortfarande inte har återhämtat oss? :-)

Noveller i "Disco 2000" handlar om de allra sista dagarna eller timmarna innan tolvslaget när 1999 blir 2000, och är skriven på den tiden när denna magiska tidpunkt fortfarande låg i framtiden. Fast inte så långt in i framtiden. Många av de här novellerna är väldigt sci fi/dystopi, och i så fall skulle utvecklingen (eller förfallet) ha gått väldigt snabbt mellan ca 1997 och 1999 ...

Som vanligt med novellsamlingar (särskilt med olika författare) är det en del man gillar och en del som inte imponerar särskilt. Det här är inte en genre jag brukar läsa, men det är kanske någon författare som jag skulle kunna tänka mig att läsa mer av. Fast så här en vecka efter att jag läste ut boken så har jag lite svårt att komma ihåg vilka noveller det var jag gillade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar