fredag 3 oktober 2003

Things My Girlfriend and I Have Argued About


Things My Girlfriend and I Have Argued About
av Mil Millington

Mil Millington är mannen som skriver ned allt vad han och hans tyska flickvän Margret grälar om på www.thingsmygirlfriendandihavearguedabout.com. Han har skrivit en roman också, och av en ren händelse heter den "Things My Girlfriend and I Have Argued About". Jag gillar hemsidan, så jag köpte boken trots att en varnande röst i mitt huvud sa att det bara är ett sätt att tjäna pengar på sin berömmelse. Annars skulle väl boken heta något annat.

Boken handlar om Pel, som lever tillsammans med sin tyska flickvän Ursula och deras två söner (hittills låter det bekant) i ett hus som ligger i ett mindre bra område. De blir ofta utsatta för inbrott, och huset är bara en av alla saker som Pel och Ursula grälar om. De grälar om det mesta faktiskt (låter också bekant). Pel jobbar med datorer på ett universitetsbibliotek. Han har ingen direkt koll på datorer, men han lyckas bluffa sig igenom arbetsdagarna. En dag börjar hans närmaste chef fråga ut honom om vilka utlämningsavtal Storbritannien har med andra länder, och kort därefter försvinner chefen. Hmm. Det blir Pel som får överta jobbet, samtidigt som han fortfarande har kvar sina gamla arbetsuppgifter, och han får anstränga sig hårt för att inte göra något. Snart börjar han inse att det försigår en hel del skumma saker på universitetet... (Den här delen av boken har nog inte någon verklighetsförankring. Hoppas jag.)

Är boken rolig? Ja, den är jätterolig. Jag skrattade mig igenom den, och irriterade folk med att berätta om Pels missöden i detalj. :)

Den finns förresten på svenska nu också. Den heter "Saker min flickvän och jag grälar om" och Mil Millington skriver på sin hemsida att du bör köpa den även om du inte pratar svenska, eftersom förlagsmänniskorna är så trevliga. (Han var på bokmässan, men jag missade honom.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar