måndag 1 december 2008

Phonephucker


Phonephucker
av Tanja Suhinina

För att komma in på psykologprogrammet behöver man ha jobbat under en viss bestämd tid. Så vad göra om den tiden är ganska exakt så länge som det är kvar till kursstart? Var är det lätt att få jobb snabbt? Tanja Suhinina valde att börja jobba med telefonsex. Och att blogga om sina upplevelser. Det är den bloggen som ligger till grund för boken "Phonephucker", men tydligen i en väldigt omarbetad och mer bokmässig form.

Man tror liksom inte att folk verkligen ringer och pratar sex och sånt för massor av pengar i minuten, men det gör de tydligen. (Antar att samma sak även gäller alla dessa spådomslinjer, för typ lika mycket pengar i minuten.) Tanja Suhinina avslöjar hur det funkar, att hon spelade tre olika karaktärer och vilka som ringde till dessa, vad de brukade prata om, omgivningens realtioner på hennes jobb etc. Och hon är väldigt rolig. Att hon verkar ha ordentlig koll på nördkultur och refererar till filmer, musik etc. gör inte saken sämre. Kul läsning för dem som alltid har undrat vad det är för galningar som jobbar med sånt här och vad det är för galningar som ringer. Allt illustrerat med snygga teckningar och nördig statistik.

Men det är inte bara skoj. Hon diskuterar också de moraliska invändningar folk brukar ha mot hennes f.d. jobb och berättar om samtal som har tagit en otrevlig vändning. Och om förhållandet mellan fantasierna som hon har spelat med i och vad som faktiskt funkar i verkligheten. Och klagomål på fantasilösa kunder... Efter ett tag kan boken bli lite tröttsam, men den går snabbt att läsa ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar