söndag 25 mars 2007

Böckerna vi köper - men aldrig läser

Det är ju flera som har haft med den här listan i sina bokbloggar, så det får väl jag också ha då. Från Expressens artikel "Böckerna vi köper - men aldrig läser".

1. ”Vernon God Little” – D.B.C Pierre. LÅNAT PÅ BIBLIOTEKET faktiskt. Och läst. Bra, utom mot slutet.
2. ”Harry Potter och den flammande bägaren” J.K Rowling. Köpt och läst, så klart.
3. ”Odysseus” – James Joyce. Har inga direkta planer på att läsa den här. Och därför har jag heller inte köpt den.
4. ”Kapten Corellis mandolin” – Louis De Bernieres. Hmm, jag vet inte. Skulle väl i och för sig kunna tänka mig att läsa den. Jag har inte köpt den i vilket fall som helst.
5. ”Cloud atlas” – David Mitchell. Har aldrig hört talas om förutom i denna listan.
6. ”Satansverserna” – Salman Rushdie. Varken köpt eller läst. När den här boken var som mest omdiskuterad så läste jag kanske inte så mycket vuxenböcker. Eller, när var det egentligen?
7. ”Alkemisten” – Paulo Coelho. Köpt, läst, snabbt gjort mig av med. Dålig!
8. ”Krig och fred” – Leo Tolstoj. Haha, den här har jag faktisk ägt utan att läsa. Min bror var tvungen att välja en bok att recensera från en lista i skolan och valde denna. Men det visade sig att den inte var så lätt att hitta. Den fanns inte i bokhandeln och på biblioteken var den gärna uppdelad i tre volymer, varav del två alltid var utlånad. På engelska kostade den ca. 27 kronor så jag köpte den i fall jag skulle ha lust att läsa den en dag. Min bror bytte bok. Själv kom jag så småningom på att det inte finns nån som helst vettig anledning att läsa den boken på engelska. Så jag gjorde mig av med den. Jag kan ju läsa "Anna Karenina". Den har jag på svenska.
9. ”De små tingens Gud” – Arundhati Roy. Köpt och läst. Nu var det 8-9 år sedan, men jag har för mig att den var bra.
10. ”Brott och straff” – Fjodor Dostojevskij. Köpt och läst. Inte dålig, inte svårläst eller jobbig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar