söndag 18 mars 2007

Årets bokreaskörd


- "Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans" av Anna Gavalda. Från en pocketutförsäljningshylla på Åhléns. Har redan en oläst bok av samma författare (tänk om jag inte tycker hon skriver bra...), men den var ju rätt billig.
- "Min amerikanska hustru" av Ruth L. Ozeki. Läste ett tips nånstans och den var hemskt billig på adlibris.
- "En historia om läsning" av Alberto Manguel. Vet inget om den, den kan vara intressant eller tråkig. (Åhléns billiga pocketar.)
- "Fucking Åmål" av Lukas Moodysson. Filmmanuset i bokform. Inte helt nödvändigt att äga kanske, men för fem spänn... (Också Åhléns.)
- "Babylons gator" av Carina Burman. Har länge velat läsa. Köptes på adlibirs.
- "Andarnas dans" av Maud Mangold. Jag har läst den och tyckte att den var bra, så jag passade på att köpa den nu när den kom på adlibris rea.
- "Komma rätt, komma fel och komma till punkt av Lynne Truss och Eva Halldinger. Den behöver jag! Köpt på Akademibokhandeln.
- "Blendas bekännelser" av Anita Eklund Lykull. (Köpt på adlibris.) En sak jag gillar med hennes böcker är att de brukar utspela sig runt Göteborg. :)
- "Att skriva" av Stephen King. Har hört bra saker om den. Köpt på Coop Forum.
- "Stockholmskärlek" av Lena Kallenberg. Fortsättning på "Apelsinflickan" som jag äger men inte har läst. Jag kanske ska ta och läsa dem sammanhängande. Köpt på adlibris rea.
- "Rösterna" av Christa von Bernuth. Den var väldigt billig på ICA Maxi och om jag gillar boken kan det vara värt att leta upp böcker av författaren på tyska.
- "Arvsdygden" av Nils Uddenberg. Impulsköp på Akademibokhandeln. Ämnet verkar spännande. Hur människans mentalitet har utvecklats biologiskt eller nåt sånt (jag har ju inte hunnit läsa boken än).
- "Flyg ollonborre, flyg!" av Christine Nöstlinger. Lär vara bra. Köpt på adlibris.
- "Från doktor Klimkes horisont" av Håkan Nesser. Nesser brukar ju vara bra. Boken är köpt på Coop Forum.
- "Martin Bircks ungdom" av Hjalmar Söderberg. Nån klassiker måste man ju nästan köpa. :) Från ICA Maxi.
- "Susannah" av Megan Chance. Jag vet inget om den här boken, så de kan vara himla bra eller riktigt usel. Men den handlar om häxprocesserna i Salem och det läser jag gärna om. Och den var billig... Från Rusta.
- "Högsbotorpen berättar", redaktör Alice Rörberg. För att det handlar om stadsdelen som jag nyligen har flyttat till. Pappa fick den här boken på fars dag, men jag tänkte att det kunde vara kul att ha en själv också. Köpt på Wettergrens.
- "From the Bomb To the Beatles" av Juliet Gardiner. Kan kanske vara kul. Köpt på Akademibokhandeln.
- "Moonage Daydream". Bilder av Mick Rock, text av David Bowie. Hmm, en hemskt stor bok med Ziggy Stardust-bilder för endast 129 kr. Wettergrens.
- "Libers historiska atlas". Ett sånt här har jag länge velat ha. Hade förresten en historielärare som alltid framhöll nyttan med såna här.

Så jag fick köpt åtminstone en månadsförbrukning böcker på rean. Fast det lär ju inte bli den här månadens förbrukning. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar