söndag 5 december 2004

Hey Nostradamus!


Hey Nostradamus!
av Douglas Coupland

Den här boken har verkligen fått blandad kritik. Jag har läst allt från recensioner som hyllar den till den i GP som beskrev den som otroligt töntig. Min åsikt är att den var sådär, hade egentligen förväntat mig något... mer.

Sjuttonåriga Cheryl blir skjuten i en skolmassaker. På en pärm som hon hade med sig hade hon klottrat "God is nowhere, God is now here", något som får medlemmarna i den kristna ungdomsförening hon var medlem av att närmast helgonförklara henne. Hennes pojkvän Jason kommer aldrig riktigt över hennes död. Vad ingen annan vet är att de två var gifta i hemlighet. Ja, och sedan vet jag inte hur jag ska beskriva handlingen. Jag får inte riktigt ordning på den. Vad händer och varför låter författaren just detta hända? Jag hade gärna velat läsa mer om hur "Youth Alive!" använder Cheryls död för att få publicitet, men det är inte alls mycket om det. Det mesta handlar om Jasons liv över tio år efter massakern och det är inte alls lika intressant.

Det är en helt okej bok, men man måste inte läsa den. Fast jag har lust att läsa mer Coupland ändå. Och att läsa om "Girlfriend in a coma" och "Microslavar", fast på engelska den här gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar