lördag 11 december 2004

Good-bye, Chunky Rice


Good-bye, Chunky Rice
av Craig Thompson

"Good-bye, Chunky Rice" är ännu ett sånt där seriealbum som man hör talas om rätt ofta, och när jag hitar det på bibblan måste jag ju låna det. :) (Kommer skriva om ytterligare två såna serier ganska snart, i början av nästa vecka kanske.)

Chunky Rice är en liten sköldpadda som känner att han måste ge sig ut i den stora världen. Bakom sig lämnar han sin hemstad och sin bästa vän (eller flickvän?), musen Dandel. Hon säger att han måste följa sin längtan, men så fort han har åkt börjar hon samla tomflaskor och skriva flaskpost till honom. Chunky saknar henne också. De andra personerna i historien bär på sina egna förluster. Jag tycker mest att det är en sorglig historia och inte lika underbar som jag hade hört (ja, jag vet att de inte är varandras motsatser), men den är ju helt klart bra. Jag kommer att komma ihåg den.

När det gäller utseendet på serien så tycker jag att den är väldigt fin, fast ibland kan det vara svårt att hänga med i vad som är nutid och vad som är tillbakablick. I mitt exemplar, lånat på Göteborgs stadsbibliotek, saknades det dessutom ett blad i början, vilket inte gjorde det hela enklare. Men jag har läst den i efterhand, för Amazon har ju den här grejen att man kan se smakprovssidor ur många av böckerna och där var just de sidorna med. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar