tisdag 3 mars 2009

Vildkatten i bur


Vildkatten i bur
av Sigge Stark

Uppföljaren till "Vildkatten". Jag valde att läsa de här för att jag tyckte att det var lite roligt att de hängde ihop. Men nu har jag upptäckt att det finns åtminstone tre böcker till om samma familj. Oklart vilken ordning de ska vara i, och det är möjligt att det finns ännu fler. Det finns inte så väldigt mycket information om Sigge Starks böcker på internet, det är väl ett tag sedan hon var i ropet.

I "Vildkatten i bur" får vi läsa om Renjas svåra tid som nygift. Hennes familj ägnar sig ju åt tjuvskytte, hembränning och smuggling, och nu har hon gift sig med en man från en ordentlig familj. De ska bo i hans hembygd, långt ifrån hennes, men Renjas rykte har hunnit före henne och bara ett fåtal ger henne ett varmt mottagande. Dessutom känner hon sig pressad av alla nya krav. Tidigare har hon kommit och gått som hon velat, och tillbringat mycket tid i skogen. Nu ska hon plötsligt sköta hushållet och på sin höjd ta skogspromenader tillsammans med sin man.

Den här boken kändes inte särskilt nyskapande direkt. Det går att läsa den, men det känns som om man har läst den förut. Egentligen borde jag väl inte läsa de där andra böckerna i serien, det verkar vara en bok om vart och ett av Renjas syskon, men jag gillar ju att läsa klart serien, inte lämna dem halvlästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar