torsdag 16 oktober 2003

Skuggorna i spegeln


Skuggorna i spegeln
av Inger Edelfeldt

Jag hade ingen aning om att det hade kommit en ny bok av Inger Edelfeldt förrän jag fick syn på den på bokmässan. Dessutom skulle hon vara där och signera, så då var det ju ingen tvekan om att jag skulle ha den. Med en gång. Jag fick t. o. m. Kristin att köpa en också. När hon väl hade sett att det stod något om "höviska vampyrer" på baksidan så var hon inte svår att övertala. :)

"Skuggorna i spegeln" handlar om Arri (Arwen, hennes föräldrar träffades i en Tolkienförening) som är 17 år och väldigt ensam. Hon hade en bästa kompis, men de blev ovänner och nu är Arri utstött i skolan. Hennes familj är också ganska hopplös och hon har inte mycket gemensamt med dem. En dag upptäcker Arri att hennes spegelbild har förändrats och genom spegeln kommer vampyren Leonidas som tar henne med till sin värld för en stund. Arri kan nu välja vilken värld hon vill tillhöra, men valet kompliceras av att hon blir ihop med Oscar, en skolkompis som hon varit förälskad i en tid. Men han kanske också kan bli vampyr? Å andra sidan är inte Oscar perfekt heller ...

Jag blev faktiskt lite förvånad över att det var såpass mycket vampyrer som det var i boken. Det var ju inte alls det jag hade fångats av i baksidestexten. :) Jag vet inte vad jag hade väntat mig, att vampyrerna skulle finnas mer i bakgrunden kanske. Men det är helt klart en vampyrbok, samtidigt som det handlar om Arris vardag, med skola, jobbig lillasyster, underbar/problematisk pojkvän och allt annat. Som vanligt har Inger Edelfeldt skrivit en bra bok, med ett trovärdigt persongalleri (som dessutom klarar av att använda e-mail och mobiltelefon på ett naturligt sätt!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar