måndag 20 november 2006

Liljegårdens hemlighet


Liljegårdens hemlighet
av Margit Sandemo

Camilla växte upp i huset bredvid Liljegården och följde efter de lite äldre barnen där som en hundvalp. Det var de fyra bröderna Franck och deras kusin Helen. Men så blev familjen Franck ruinerad, och det var Camillas pappas fel. Sedan dess har hon inte haft nån kontakt med sina gamla lekkamrater, och innan hon flyttade därifrån fick hon en varning. "En vill förföra dig, en vill förgöra dig, en är en snyltare, en är en vän."

Nu är hon tillbaka på Liljegården. Helen har försäkrat henne om att ingen bryr sig om den där gamla historien mer. Men från annat håll får hon veta att den gamla versen fortfarande gäller, och det visar sig tydligt. Frågan är bara vem av bröderna som är vem, och varför ger sig inte "vännen" tillkänna? Camilla tycker bra om alla bröderna Francke (och hon har varit förälskad i dem i tur och ordning), och lider av att veta att det bara är en av dem som är att lita på.

Spännande, och osannolikt. :-D Såna här saker händer nog inte så ofta, speciellt inte alla de här sakerna på en gång. Jag har läst boken tidigare, men hade ingen aning om vem som var vem i varningsversen förrän det avslöjades.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar