fredag 20 december 2019

Nærmere kommer vi ikke

Nærmere kommer vi ikke
av Anneli Furmark
efter en roman av Monika Steinholm

Lite trassligt med vilket språk den här serieboken ska vara på. Utgångspunkten är en norsk ungdomsroman av Monika Steinholm. Sedan har Anneli Furmark gjort en seriebearbetning, så serieboken är ju egentligen på svenska. Men den är också översatt av författaren till romanen. Och det kan ju också passa bra att läsa på norska när den utspelar sig i Nordnorge. Att jag har valt att läsa den på norska är mest en slump. Den var på rea i en butik i Oslo.

Här får vi möta Jens, en ängslig tonårskille som tyvärr är förälskad i sin bästa kompis. Jag säger tyvärr för att kompisen just har blivit ihop med en av deras tjejkompisar. Och eftersom de allihop är kompisar vill de gärna umgås med Jens, och det är bara för jobbigt. Han behöver en paus och bestämmer sig för att åka till sin morbror och hans man, som bor i ett annat samhälle några mil bort. Där är det full rulle, för de ska precis anordna ortens första Pride.

Och både vi och Jens får också möta Edor, som är ganska mycket Jens motsats.

Lite vemodigare än vad jag hade förväntat mig egentligen, efter att ha läst andras omdömen.

Anneli Furmarks bilder är som vanligt underbara. Särskilt naturen, som ser speciell och dramatisk ut. Jag har aldrig varit där, men jag kan tänka mig att det är väldigt spektakulära vyer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar