söndag 8 december 2019

Jem and the Holograms: Showtime

Jem and the Holograms: Showtime
av Kelly Thompson
Illustrerad av Sophie Campbell
Färger av M. Victoria Robado

Jag hade inte kanalen som visade Jem and The Holograms när jag var liten, så jag vet om att den tecknade TV-serien fanns men inget mer. Seriealbumen är en uppdatering av historien till nutid, men jag vet alltså inte vad som skiljer de båda versionerna åt.

Det handlar om bandet The Holograms. De fyra medlemmarna refererar till varandra som systrar och bor i samma hus. I seriealbumet framgår det inte (nu i del ett) hur det hela hänger ihop, men som jag förstår det är två av dem biologiska systrar och de andra två adopterade. Föräldrarna är dock döda, och nu finns bara systrarna kvar. De har alltså ett band, och drömmer förstås om att slå igenom. Nu ska de vara med i en talangtävling – och lyckas de inte nu tänker de lägga av – men de har ett problem. Sångeerskan Jerrica lider av en sådan scenskräck att hon inte ens kan sjunga inför ett par-tre människor.

Lösningen kommer oväntat. Genom en dator som kan generera hologram så att det verkar som att Jerrica är en annan person. Som Jem vågar hon sjunga och showa loss på scenen. Men det blir ju alltid problem när någon har en hemlig identitet ...

Rolig och trevlig serie, verkar det som. Och självklart är de olika bandens (här finns också rivalerna The Misfits) estetik underbar på ett 80-talsinspirerat sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar