torsdag 27 december 2018

Skam – Sesong 3: Isak

Skam – Sesong 3: Isak
av Julie Andem

Hur förvånad blev man inte när säsong 3 inte handlade om en av tjejerna i gänget, utan om Isak, som var med ganska mycket i säsong 1 eftersom han var kompis till Eva (den säsongens huvudperson) och hennes pojkvän? Åtminstone om man inte hade läst så mycket om serien innan, inte sett trailers etc. Inte besviken, men överraskad.

Säsong 3 handlar mycket om Isaks komma-ut-process, och sedan visade det sig också att det fanns ett annat stort tema. Jag ska väl inte avslöja för mycket. Den här säsongen blev väldigt populär internationellt, medan det stora genomslaget i Norge väl kom redan med säsong 2. Det var i alla fall då jag hörde talas om serien, men sedan dröjde det förstås till precis innan säsong 4 skulle komma innan jag faktiskt tittade på den. Det låter ju inte alls som något man skulle vara intresserad av att se. Men det var det.

I boken får man några bonusscener som förklarar sånt som hände samtidigt, men som inte hände Isak. Alltså saker som bara hintades om, kanske inte ens i den här säsongen.

"Råmanus" står det på omslaget och det är det verkligen. Jag tror det har blivit mer och mer halvfärdigt för varje säsong. Jag undrar lite hur man gör i alla översättningar som är på gång, om man behåller alla stavfel etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar