söndag 9 december 2018

Biggles i Norge

Biggles i Norge
av W. E. Johns

Den här Bigglesboken läser jag för att det är månadens bok i min läsecirkel. Jag läste också "Biggles på Västfronten", för jag har dålig koll på Bigglesböckerna. Den tyckte jag inte var så dum, men "Biggles i Norge" var inte bra alltså.

Biggles är i Norge för att rekognoscera. Det är i början av andra världskriget och engelska flygvapnet vill veta vad som kan användas som improviserade flygfält OM tyskarna skulle invadera. Och så är det just det som händer, medan Biggles är där. Hur ska han ta sig ut ut landet utan att det upptäcks att han är brittisk militär?

Han råkar dock bli tagen för tyskvänlig norrman och plötsligt har den brittiska underrättelsetjänsten användning för honom i Norge. Samtidigt är det förstås viktigt att han inte blir igenkänd. Och så blir det ett himla flygande fram och tillbaka. Rätt tråkigt. Jag undrar om detta är en förkortad upplaga. Boken är mycket tunnare än den förra jag läste, och den är också ganska många sidor kortare än de upplagor som de andra i läsecirkeln hade läst. Det skulle ju kunna förklara att den inte är lika bra. De andra i läsecirkeln var dessutom mycket mer positiva till boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar