söndag 13 december 2009

Kleopatras kam


Kleopatras kam
av Maria Ernestam

När Mari blir uppsagd från sitt jobb fylls hon av revanschlust och startar eget företag tillsammans med sina bästa vänner Anna och Fredrik. Företaget, Kleopatras kam, ska lösa folks problem. Tillsammans har de tre grundarna nämligen mer eller mindre djupa kunskaper inom många olika områden. Allt från inredning till juridik. Fast de hade inte riktigt förväntat sig uppdraget som de får av Annas granne - hon vill att de ska döda hennes man.

Detta kommer naturligtvis inte på fråga, bestämmer de tre vännerna sig för. Men det hindrar att saker och ting tar en vändning som de inte alls har tänkt sig. Vad var det egentligen som hände med grannens man? Oklart.

Medan läsaren funderar på den gåtan får den också ta del av de tre vännernas hemligheter, saker som de inte ens har berättat för varandra. Ligger mysteriets lösning där kanske?

Jag tycker att "Kleopatras kam" är spännande och man blir indragen i intrigen. Samtidigt så tycker jag att Anna, Fredrik och Mari har för lite personlighet utöver sina egenheter och hemligheter. Det är lite synd. Jag har läst två andra böcker av Maria Ernestam ("Caipirinha med döden" och "Busters öron"), och de tyckte jag bättre om än denna. Men den här var värd att läsas den med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar