tisdag 4 maj 2004

Alarm


Alarm
av Margit Sandemo

Första boken i Margit Sandemos nya serie "Blåljus!". Jag var på lanseringen i Oslo. :) Läs om det här. Serien ska bara bli 6 böcker lång och alla delarna kommer att ges ut i år. I Norge har den andra delen, "Anrop", redan kommit ut, men inte i Sverige än. Vi ligger några veckor, kanske en månad, efter. Till skillnad från Margits tidigare serier så utspelar sig den här i nutid och det ska inte finnas en massa övernaturligheter med. Förra delen utspelade sig ju också till största delen i nutid, men det saknades absolut inte övernatuliga fenomen. Men det kanske hände nåt övernaturligt i den här boken ändå, det får vi väl reda på i nästa bok. Den avslutades med en cliffhanger ja.

Serien handlar om några ambulansförare och personalen på en AMK-central (står för Akut Medicinsk Kommunikationscentral, de som dirigerar ambulanserna) i Norge. Det är ambulansföraren Lisa, som har en hel del problem med en pojkvän som utnyttjar hennes snällhet. Hon jobbar ihop med Jardar, som är väldigt förtegen om sitt privatliv. I ett annat ambulansteam finns Christian, som är ganska... impulsiv, kan man kanske säga. Han gillar att köra fort med ambulansen och så, men han är duktig i jobbet i alla fall. På AMK finns bl. a. trevliga Ingegjerd, Hanne, som alltid vet allting bäst, supersnygge Martin och unga Vilde som är förälskad i honom. Lisa är också lite intresserad av Martin, men han lär visst ha en privat regel om att inte vara tillsammans med jobbarkompisar. Ja, det var lite svårt att komma in i boken. Vem var egentligen vem? Men det tog inte så lång tid att få ordning på det.

Så är det lite olyckor och annat som det behövs ambulanspersonal till. Lite svårt att säga vad jag tycker om serien än. "Alarm" kan vara början på nåt bra, eller också inte. Kul i alla fall att miljön är så annorlunda från Margits tidigare serier. (Hon har visst planer på en serie som är mer i hennes gamla stil efter denna. *se fram emot*)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar