fredag 7 mars 2008

Nausicaä of the Valley of the Wind - Volume 7


Nausicaä of the Valley of the Wind - Volume 7
av Hayao Miyazaki

Det här är den avslutande delen i mangan om Nausicaä. Jag måste ännu en gång poängtera att det inte är bra att läsa de sju delarna utspridda över ett och ett halvt år. Som jag har gjort alltså... Kanske om man har sett filmen och har berättelsen ganska klar för sig redan. I det här fallet har jag nämligen för mig att filmen kom före boken. :)

Alla delarna i serien är egentligen ganska lika varandra. Det handlar om prinsessan Nausicaä, som drar ut i krig, men snart överger det organiserade kriget för att... ja, vad är det egentligen hon gör? Hon är på något sätt på naturens sida, och hon vill rädda världen och få slut på krigandet. Samtidigt verkar hon uppfylla en profetia om en kommande frälsare.

Jag tycker att mangan är läsvärd, men inte helt fantastisk (som det nästan verkar att man ska tycka). Jag har fortfarande inte något riktigt grepp om någon av personerna, inte ens Nausicaä själv. Kanske vet jag mindre om Nausicaä än vad jag vet om flera av de andra karaktärerna. Men nu i slutet av berättelsen dök det upp en ny karaktär som jag blev ganska fascinerad av, så den här delen hörde till de bättre.

Tidigare delar i serien:
- "Nausicaä of the Valley of the Wind - Volume 1"
- "Nausicaä of the Valley of the Wind - Volume 2"
- "Nausicaä of the Valley of the Wind - Volume 3"
- "Nausicaä of the Valley of the Wind - Volume 4"
- "Nausicaä of the Valley of the Wind - Volume 5"
- "Nausicaä of the Valley of the Wind - Volume 6"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar