måndag 17 december 2007

Nausicaä of the Valley of the Wind - Volume 6


Nausicaä of the Valley of the Wind - Volume 6
av Hayao Miyazaki

Jag rekommenderar inte att man läser den här serien så utspritt som jag har gjort. Det var mer än ett år sedan jag läste den första volymen och då har jag alltså en del kvar att läsa. Det gör att jag har väldigt svårt att hålla isär karaktärer och komma ihåg vad som egentligen hände sist.

Det här är alltås den näst sista delen och man börjar ana en ljusning. Människorna har förstört världen, men långsamt börjar naturen läka såren. Under tiden utkämpas ett krig på ett sorts blandat högteknologiskt/lågteknologiskt sätt. Man använder en del gamla tekniska saker från den förstörda civilisationen, men det mesta verkar vara lappat och trasigt. När det gäller huvudpersonen Nausicaä så vet jag knappt på vilket sida hon står. Hon drog egentligen ut i kriget för att försvara sitt land, men med tiden har hennes uppgift blivit en annan och många talar om henne som en sorts frälsare som gamla profetior har talat om.

När jag har läst klart serien tror jag att jag ska se filmen (som egentligen kom före). Jag tror jag har missat en del av handlingen. ;) Mycket i stilen här känns förresten igen från Hayao Miyazakis filmer, som Spirited Away och Princess Mononoke.

Tidigare delar i serien:
- "Nausicaä of the Valley of the Wind - Volume 1"
- "Nausicaä of the Valley of the Wind - Volume 2"
- "Nausicaä of the Valley of the Wind - Volume 3"
- "Nausicaä of the Valley of the Wind - Volume 4"
- "Nausicaä of the Valley of the Wind - Volume 5"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar