söndag 9 mars 2008

Fruits Basket 15 & 16



Fruits Basket 15
Fruits Basket 16
av Natsuki Takaya

Den här mangan blir nästan bättre för varje samlingspocket. Det är inte alla serier man kan säga det om. Här är det ganska lätt att jämföra, för serien har även börjat gå i den svenska mangatidningen Shojo Stars, och där är man i början någon gång. Det känns som om tecknarstilen har förbättrats, och desutom är det mer spännande nu när man har fått reda på mer, men absolut inte allt, om släkten Sohmas mörka hemligheter.

Här får man reda på ännu mer om Yukis barndom och varför han har blivit den tillbakadragne person som han är. Men innan läsaren har hunnit bli alltför deprimerad så handlar några kapitel om hur klassen där Tohru (huvudpersonen), hennes bästa kompisar och Sohmapojkarna Yuki och Kyo (besatta av råttans respektive kattens ande, och dödsfiender) går sätter upp en pjäs för skolans kulturfestival, en rätt udda version av Askungen. :-D

Nästan hela volym 16 handlar om något annat än familjen Sohma. Nu får vi äntligen reda på mer om Tohrus mamma Kyoko. Tohru är föräldralös redan i början av mangan, och det vi vet om Kyoko är att hon var en väldigt snäll mamma, och att hon hade ett förflutet som fruktad gängmedlem. På omslaget av den volymen ser vi passande nog en annan värstingtjej, Arisa (a.k.a. Uo-chan, efter hennes efternamn Uotani), som är en av Tohrus bästa vänner. Jag tycker att det vore en spoiler att berätta vem bilden på volym 15 föreställer. Åtminstone för någon som inte har läst serien eller är precis i början. ;-)

Tidigare delar i serien:
- Fruits Basket 1 & 2
- Fruits Basket 3 & 4
- Fruits Basket 5 & 6
- Fruits Basket 7 & 8
- Fruits Basket 9-12
- Fruits Basket 13 & 14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar