söndag 24 februari 2008

Blandet blod


Blandet blod
av Trude Brænne Larssen

Rimes liv har tagit en ny vändning, och bokserien också. Den har hela tiden haft inslag av både historisk roman och någon sorts fantasy, och nu har fantasydelen fått en större plats. Rime uppehåller sig nu på en ny plats, med andra seder än vad hon är van vid. Hon och dottern är säkra här, men samtidigt saknar Rime sitt gamla liv.

Jag saknar att läsa om Bork, Keiti och alla andra. I tidigare böcker har ju deras liv skildrats även när Rime inte har varit närvarande. Men nu får man bara följa Rime och invånarna på hennes nya tillflyktsort. Men det förstärker ju känslan av att Rimes kontakt med dem helt har skurits av, och dessutom kan jag tänka mig ett annat skäl till att man inte får veta vad som händer dem...

Eftersom jag såg så mycket på Six Feet Under (har köpt ett par säsonger på dvd...) så använde jag flera dagar på att läsa "Blandet blod", men egentligen hade jag lätt kunna läsa ut den på en enda dag. Läsningen flyter liksom bara på tills boken plötsligt är slut.

Jag skulle förresten tror att omslaget till boken är en ny version av omslaget till "Bergtatt" i serien om Rimes mor Ulva. Det är samma plats som avbildas, under omständigheter som både liknar varandra och skiljer sig åt.

Rimfrost:
1. "Bortført"
2. "Alvesang"
3. "Banesår"
4. "Tidevann"
5. "Vendepunkt"
6. "Korsveien"
7. "Malstrøm"
8. "Bergtatt"
9. "Vargvinter"
10. "Frierferd"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar