onsdag 28 september 2005

The Aromatic Bitters


The Aromatic Bitters
av Erica Sakurazawa

Två väninnor tillbringar semestern i den enas sommarhus. Hide är fyrtio år och har varit gift i tjugo. Hennes man är otrogen och hon har planer på att begära skilsmässa. Sayumi är trettioett och hon och hennes sambo pratar om att gifta sig. En ung man dyker upp utanför huset, han har gått vilse i skogen. Han blir inbjuden av de båda kvinnorna och Hide uppmuntrar sin yngre väninna att inleda en romans med den ännu yngre mannen. Men Sayumi är ju inte singel, och hon hamnar i en väldigt knepig situation med svartsjuka och otrohet.

Och förresten, hur går det för Hides äktenskap? Är hon verkligen redo för skilsmässa? Mnja, man får faktiskt aldrig veta riktigt hur det går för varken Hide eller Sayumi. Det man får är en liten inblick i deras liv under en begränsad tid och sen är det slut. Men jag gillar ju sånt, serier utan handling. :) Fast "Angel och "Angel Nest" var ändå lite bättre än denna.

Ännu en lite mer vuxen manga. Tror jag ska försöka leta efter fler serieförfattare som gör såna. "The Aromatic Bitters" (fin titel) räknas visst som väldigt vuxen förresten, det står att den rekommenderas för "mature ages 18+" och så är det "parental advisory"-text på framsidan. Det kanske är därför den var inplastad i affären. Några av Erica Sakurazawas böcker är det och några inte och jag har aldirg fattat varför. Men det kan mycket väl vara för att små oskyldiga sjuttonåringar inte ska kunna bläddra fram nåt olämpligt. Inte för att jag lyckades med det heller, så mycket "explicit content" är det faktiskt inte. Men det verkar som om just serier attackeras hårdare av stollar med moralpanik än t.ex. filmer, så man har väl sina skäl till överdriven försiktighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar