söndag 4 september 2005

Angel och Angel Nest



Angel
Angel Nest
av Erica Sakurazawa

Oooj, biblioteket kommer nog vilja ha tillbaka alla böckerna jag har lånat och det snart. *stressläsa* De här båda hittade jag på serieavdelningen på Stadsbiblioteket och eftersom jag hört talas om den här serieskaparen i Manga Mania så lånade jag dem förstås. Tror att de kanske är tänkta för lite äldre läsare. Inte äldre än mig alltså, äldre än de läsare som många andra manga-i-plural är tänkta för. (Japp, googlade just lite och Erica Sakurazawas serier är josei manga. Manga för unga kvinnor.) Min brors flickvän stör sig visst på att det kan bli lite väl hysteriskt i många serier, men i de här är det för det mesta väldigt laid-back. Me like.

Det bor en ängel hemma hos Kato. Ja, en riktig en, med vingar och allt. Hon pratar inte och lever på gin med lime. Det är bara Kato som kan se henne. Och vissa andra. Ibland försvinner hon för att vara omkring någon annan, och då börjar deras liv förändras. "Angel" och "Angel Nest" är helt fristående från varandra, men det är samma ängel i dem. I "Angel Nest" börjar ängeln visa sig för Natsu, som just har ertappat sin man i säng med en ung tjej. Han åker ut, men en dag sitter hans älskarinna i Natsus trappuppgång. Hon behöver nånstans att bo...

Dessutom finns det några helt änglafria noveller i "Angel Nest".

Kul förresten att trots att det är en ängel som har en så stor roll så är det inga religiösa historier. Kristendom är ju inte så stort i Japan, så ängeln blir väl snarare en mytologisk figur som ser bra ut och passar in i den här handlingen. :)

Det finns många böcker (alla är fristående, tror jag) av Erica Sakurazawa. Kan tänka mig att jag kommer läsa fler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar