söndag 20 februari 2005

The Princess Diaries: Take Two


The Princess Diaries: Take Two
av Meg Cabot

Mia från "The Princess Diaries" är tillbaka och hon är fortfarande en lika flitig dagboksskribent. I den förra boken fick hon reda på att hennes pappa är furste i ett litet europeiskt land. Visserligen är Mia född utanför äktenskapet, men nu har hennes pappa fått reda på att han inte kan få fler barn och då är det Mia som får bli tronarvinge. Men Mia är inte alls glad över att plötsligt bli prinsessa. Inte var hon poppis i skolan tidigare och det blir inte bättre av att hon är värsta freaket med egen livvakt. Och så måste hon lära sig att uppföra sig kungligt av sin skräckinjagande farmor. Nu ska Mia dessutom göra sin första stora TV-intervju. Hur mycket kommer hon göra bort sig?

Mias mamma dejtar hennes algebralärare och den här boken inleds med att Mia får reda på att de ska ha barn ihop. Kul... Det är ingen ordning på mamman, som är konstnär, och nu måste Mia se till att hon äter hälsosamt och inte bara en massa skräpmat som vanligt. Mias farmor planerar ett stort bröllop, som det anstår modern till Genovias tronarvinge. Mias mamma hellre vill ha ett litet borgerligt bröllop med bara ett fåtal gäster, men det budskapet går inte riktigt fram till änkefurstinnan (eller vad hennes titel nu blir på svenska).

Och så är Mia kär i Michael, hennes bästis Lillys bror, samtidigt som hon får mail från en hemlig beundrare. Kan den hemlige beundraren vara Michael?

Kul bok. Den utspelar sig faktiskt bara under två veckor, men de är rejält händelserika. Jag tänker läsa nästa bok i serien också. :)

............................................................

Hallå, kom ihåg att rösta i min nya poll! Jag har en massa olästa böcker hemma, bl. a. klassikerna som nämns i pollen. Vilken av dem ska jag läsa först? Skriv gärna en kommentar om varför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar