söndag 6 februari 2005

Hemma hos Martina


Hemma hos Martina
av Martina Haag

Martina Haag bor tillsammans med man (som snor hennes sockar, även om de är rosa-lila), söta/bråkiga barn och en massa katter i ett stökigt hus. Hon är skådespelerska, men har aldrig fått de där riktigt stora rollerna. I skolan på Lidingö tillhörde hon den minoritet som inte hade det så gott ställt, och hon blev tvungen att gå om nian för det fanns ju så mycket som var roligare och viktigare än att gå på lektionerna.

Fast hon har ju i alla fall blivit hyllad krönikör på sista tiden. Den här boken består av krönikor som tidigare publicerats i tidningarna Elle och mama, samt en del som är nyskrivna. Jag läser inte de tidningarna och hade inte hört talas om Martina Haag innan hon började dyka upp i TV, radio och bokdagböcker p.g.a. "Hemma hos Martina". Hon har börjat skriva krönikor i Aftonbladet också och där har jag läst ett par stycken. Jag tyckte att de var roliga så jag köpte boken. Den var också väldigt rolig, men faktiskt inte riktigt lika mycket som jag hade trott. Hon är jättebra på att formulera sig så att det blir kul, men jag kanske inte kan känna igen mig tillräckligt mycket i det hon skriver för att allt ska bli sådär supersuperskojigt. Därmed inte sagt att jag inte gapskrattade vid flera tillfällen.

Det handlar mycket om barnen. Krönikorna är i tidsordning och ganska tidigt i boken får Martina reda på att hon är gravid med sitt tredje barn. Ojdå. Och sen handlar det mycket om hur enormt mycket hon gick upp under första graviditeten, bisarra drömmar, att kombinera babymage med medverkan i TV-serie (det kan ju inte vara ett vanligt problem), bristen på glamouriga mammakläder och sånt. Jag tror att det kan ha mycket att göra med attmånga av krönikorna kommer från mama. Det finns också krönikor om allt från känslan av att vara allmänt okunnig eftersom man struntade i skolan på högstadiet till att råka sjunga extremt falskt inför Björn och Benny. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar