lördag 18 maj 2019

Stormvarning

Stormvarning
av Maria Adolfsson

Karen Eiken Hornby är egentligen fortfarande sjukskriven efter händelserna i förra boken, "Felsteg", men hon har också på något sätt lyckats få huset fullt av julfirande gäster och nu börjar hon tröttna på dem, så hon har inget direkt emot att återvända till jobbet lite tidigare för att ta hand om ett nytt fall. Den här gången är det en äldre man som har hittats död. Visserligen utmed sin vanliga promenadväg, men det finns ändå en del saker som pekar på att man har med ett mord att göra.

Den här gången utspelar sig berättelsen på Noorö, Doggerlands nordligaste ö, där befolkningen är religiös men där det är lite si och så med laglydigheten. Spåren leder Karen både till ett whiskydistilleri och till ett lokalt MC-gäng, och en av hennes egna släktingar verkar mer inblandad än vad hon tycker om.

Spännande historia och det är roligt att få besöka Doggerland igen, med sin speciella kultur som är en blandning av Skandinavien och Storbritannien och en hel del helt egna sedvänjor.

Undrar om inte nästa bok kommer utspela sig på den tredje av Doggerlands öar.

Jag hittade förresten en kul annons för böckerna. Den måste väl ha kommit i samband med första boken, men jag hade inte sett den. Nytt resmål: Örike i Nordsjön med många soltimmar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar