torsdag 30 maj 2019

Quatre Sœurs – 3. Bettina

Quatre Sœurs – 3. Bettina
av Cati Baur
efter en roman av Malika Ferdjoukh

Med tanke på att den här boken är döpt efter Bettina så tycker jag att den handlar väldigt lite om henne. Det är ju nästan så det var mer om henne i förra boken. Här fortsätter historien om hennes olyckliga förälskelse i Merlin. Hon lyckades ju förstöra för sig själv rätt rejält i förra boken. Hennes bästa kompisar försöker få henne att träffa en annan kille, men Bettina är inte intresserad. Ska hon våga kontakta Merlin igen, trots att hon har betett sig illa mot honom?

En annan tråd som tas upp igen från förra boken är Hortense och hennes nya kompis Muguette. Muguette ligger på sjukhus och Hortense skriver mail till henne. Men varför svarar aldrig Muguette?

Det är skollov och Desirée och Harry, systrarnas små kusiner från Paris, kommer på besök. Desirée är nästan jämnårig med yngsta systern Enid och de leker tillsammans, medan lillebror Harry fyller huset med "söta" husdjur som han hittar ute, till exempel kackerlackan Rosette.

Annars är den stora händelsen att storasyster Charlie har insett att pengarna är på väg att ta slut. Systrarna måste hyra ut ett rum och detta måste bli föräldrarnas sovrum, som har stått orört sedan de omkom i en bilolycka. Det är ett tufft beslut, men alternativet är att sälja huset. Charlie har bestämt att om det ska bli en manlig hyresgäst måste han vara minst 70 år. Nu råkar det bli en betydligt yngre man som hyr rummet, och snart händer det som Charlie väl befarat: plötsligt är väl åtminstone halva hushållet förälskade.

Det här är en seriebok som är charmig och mysig och rolig och sorglig, och då förstår jag ändå inte riktigt allt som står. De kommer i engelsk översättning nu, men jag läser ju dem delvis för att öva mig lite på franska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar