söndag 7 januari 2018

Statistik 2017

Jag brukar ju göra lite statistik över varje års läsning, och nu är jag klar med den från 2017. Det året var en dåligt läsår, åtminstone om man ser till statistiken.

Antal lästa böcker: 144
Sämsta någonsin, tror jag! Jag måste ha gjort annat än att läsa under året. Fast jag läste också flera böcker som tog ovanligt lång tid. Och det är jag ju helt för. Det hade ju varit helt vansinnigt att undvika vissa typer av böcker bara för att bättra på siffrorna. Jag är också helt för att göra andra saker än att läsa, bara så att det är sagt.

Månad då jag läste mycket: September, med 18 lästa böcker.
Månad då jag läste lite: Augusti, med bara 3(!) utlästa böcker. Jag tror att jag läste större delen av Bill Brysons "A Short History of Nearly Everything" här, men sedan blev den inte utläst förrän på nyårsafton. Men ändå. Tre!!! Och de är utlästa tre dagar i följd. Det ser nästan ut som om jag glömde skriva upp resten av månaden, men så är det inte.

Språk:
Svenska: 100 (69 %)
Engelska: 27 (19 %)
Norska: 16 (11 %)
Tyska: 1 (1 %)
Tyskans 1% är ju avrundad. Det är egentligen ca 0,6%. Det är för dåligt faktiskt! I gengäld har det blivit mycket på norska. Svenska och engelska kan variera en del mellan åren, men brukar ligga någonstans i det här området.

Jag läste böcker av 105 olika författare (eller "team" av författare). Jag räknar inte med antologier. När jag räknade insåg jag också hur oerhört inkonsekvent jag är med vad jag räknar som en läst bok och inte. Men ja ja, det är ju min egen statistik, så jag gör som jag vill.

Dessa författarna läste jag flest böcker av:
1. Margit Sandemo (9 st)
2. Åsa Larsson & Ingela Korsell & Henrik Jonsson (5 st)
3. Massa Makan Diabaté, Neil Gaiman, Mats Strandberg (3 st)

Dessa författarna läste jag flest serieböcker av:
1. Martin Kellerman, Nina Hemmingsson (6 st)
2. Yoshiyuki Sadamoto/Gainax (5 st)
3. Denise Mina (3 st)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar