måndag 25 juli 2016

Trygga lilla Sverige

Trygga lilla Sverige
av Steve Nyberg

När jag såg den här boxen var jag bara tvungen att skaffa den. Formatet verkade kul, och dessutom som klippt och skuret för rutan "with a unique format" i bokbingot. Och så var det ju serier, det gillar ju jag!

När det händer hemska saker i världen så tänker man kanske att sånt händer inte i lilla Sverige. Eller om det händer, så hade det inte hänt på den gamla goda tiden. I den här boxen finns det sex seriehäften och dessutom lite annat smått och gott, och allt handlar om hemska saker som hände i Sverige på den gamla goda tiden. Teckningsstilen är enkel och kanske lite väl stillastående, men det är väl lika bra att inte överdriva eller frossa i detaljer. Ofta är det tillräckligt hemskt som det är.

Salaligans framfart och attentatet mot tidningen Norrskensflammans redaktion har jag tidigare läst romaner om, men här fanns också fall som jag inte hade hört talas om tidigare. Till exempel visste jag inte att det var en svensk uppfinnare som konstruerade och skickade de första brevbomberna som man känner till.

Det ligger nog mycket arbete bakom den här boxen. Det är ju inte bara seriehäftena och all research som måste ligga bakom, utan också allt det andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar