torsdag 7 juli 2016

Bokbingo – en delrapport

Så här såg bingobrickan från BOTNS ut efter fem lästa böcker. Ingen rad på gång än, men det hade jag väl inte räknat med heller.

A retelling of a fairytale: "Hansel & Gretel" av Neil Gaiman och Lorenzo Mattotti passade ju bra.

Sports-related: Att jag ändå tänkte läsa några böcker på temat fotboll var ju tur när denna kategori slumpades fram. Boken blev "Åshöjdens bollklubb" av Max Lundgren.

With a one-word title: En bra kategori som inte kräver någon planering. Förr eller senare kommer man råka läsa en passande bok, och första bästa blev Li Österbergs "Ljusförgörerskan".

Set in Africa: Jag lovar att det var en slump att den här kategorin kom med. Men det passar perfekt med att jag håller på och läser böcker som utspelar sig i Afrika för mitt Jorden runt-projekt. Och den första jag läste under bingoperioden blev "Den ödesdigra natten" av Tahar Ben Jelloun (länken går till min Jorden runt-blogg).

Middle-grade book (ages 8-12): För mig är det här också en kategori som man inte behöver planera. Jag kommer läsa en lämplig bok ändå. Den här gången blev det "Mylingen" av Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar