lördag 20 februari 2016

All My Darling Daughters

All My Darling Daughters
av Fumi Yoshinaga

"All My Darling Daughters" innehåller flera sammanlänkade serienoveller, oftast om mödrar och döttrar.

Yukiko är snart 30 men bor fortfarande tillsammans med sin mamma Mari, trots att de alltid grälar. Så gifter sig Mari hux flux med en man som är yngre än till och med Yukiko. Yukiko är säker på att han är ute efter pengar, trots att Mari inte har någon förmögenhet direkt. Och nu ska de tre alltså bo tillsammans.

Mari har i sin tur alltid haft en ansträngt förhållande till sin egen mamma, som alltid har kritiserat henne medan hennes bror har behandlats med större överseende.

Det finns också berättelser om Yukikos kompisar, t.ex. Sayako som överväger att ingå ett arrangerat äktenskap trots att väninnorna tycker att det är galet. Och Tomoe som minns framtidsdrömmarna som hon och hennes kompisar hade när de gick i skolan. Speciellt den kompisen som hade väldigt stora ambitioner med sin karriär och att inte vara ekonomiskt beroende av en man, något som Tomoe inte kan säga sig ha uppnått i alla fall.

Jag är nöjd med det här bibliotekslånet. Jag hade aldrig hört talas om boken tidigare, men jag tyckte att den var rätt bra och jag gillade upplägget med noveller som hör ihop. Jag gillar när man hittar manga som inte är en lång serie också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar