onsdag 25 november 2009

Systrar i jeans: Fjärde sommaren


Systrar i jeans: Fjärde sommaren
av Ann Brashares

Det här året är det inte längre lika speciellt att de fyra vännerna ska vara åtskilda under sommaren. Numera är de inte tillsammans under resten av året heller. Lena går på konstskola och håller på att äntligen komma över Kostos. Bee ska på arkeologisk utgrävning i Turkiet, något som blir omvälvande. Det är också hennes krafttag för att få ordning på sin pappas och sin tvillingbrors liv.

Tibby pluggar i New York och har ett distansförhållande med Brian. Men den här sommaren glider de ifrån varandra, och det beror inte på avståndet. Carmen har det verkligen gått utför under året. Hon har blivit deppig och förlorat allt sitt självförtroende. Hon har en ny kompis, Julia, och hon försöker anstränga sig för att vara värd att vara Julias vän. Under ett teaterläger ställs detta på sin spets.

Till slut får historien om de fyra vännerna och deras magiska flygande jeans en avslutning. Detta är den sista boken i serien och jeansens tid är förbi. Ett helt okej slut, men jag undrar om jag inte har gillat de tidigare böckerna mer.


De tidigare böckerna i serien:
- "Systrar i jeans"
- "Systrar i jeans: Andra sommaren"
- "Systrar i jeans: Tredje sommaren"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar