fredag 13 november 2009

Kick off! 1


Kick off! 1
av Yokaj Studio

Kick off! är en svensk manga av Yokaj Studio. Den handlar om Krille som lever för fotbollen, men absolut inte för skolan. Han vill komma in på fotbollsgymnasiet, men hur ska det gå med hans betyg? Han är dessutom hopplöst förälskad i Jenny, som inte är intresserad av honom. Men Krille vägrar ge sig (eller fattar han inte att han borde?). Kort och gott är han en ganska vanlig kille, tills han en dag börjar höra en röst. En ganska dryg röst dessutom. Den visar sig tillhöra ett spöke. Andreas hade allt som Krille vill ha - talangen, betygen, tjejerna. Men han är död, och eftersom Krille är den enda som kan se honom så hänger han sig på.

Det finns ett hot mot Andreas och Krille. Jennys bästis kommer från en spökjägarfamilj (vi börjar röra oss bort från vanlig svensk vardag nu ...) och hon anar att Krille är besatt. Hon är fast besluten om att förgöra spöket. Som tur är så är hon inte särskilt duktig - än.

Kul med en manga som utspelar sig i Sverige. :) Det är väldigt mycket fotboll i den och det är kanske inte mitt favorittema, men jag tror nog att den kan vara bra i alla fall. (Tidigare har jag ju t.ex. läst en basketmanga som var skitkul.) Jag tycker inte heller att den håller sämre kvalitet än manga i allmänhet (varför den nu skulle göra det egentligen. Det kanske inte ges ut massor av svensk manga, men det finns ju andra svenska serier.), utan den är minst lika bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar