torsdag 28 maj 2009

Grevgatan 22


Grevgatan 22
av Jenny Leeb

Svensk chick lit om två systrar. Josefine trasslar in sig i något sorts triangeldrama. En kille på jobbet som redan har flickvän, eller kanske inte, det råder delade meningar om det. Josefine är storasystern, men helt klart den slarviga systern. Ute och festar mycket, lägger (otroligt mycket) pengar på onödiga saker etc. Hon är en sådan person i böcker/film som verkar ha ett bra jobb, men man fattar inte hur hon tog sig dit.

Lillasyster Emelie gifte sig tidigt och fick barn. Innan det gick hon skådespelarutbildning, men den karriären lade hon på hyllan när hon bildade familj. Nu jobbar hon lite i arkivet på Dramaten, men sköter mest hem, man och barn. Mannen sköter inte om så mycket hemma direkt.

Josefine har aldrig försökt dölja att hon inte gillar Emelies man, men vad ska hon göra när hon misstänker att han är otrogen? Vet Emelie om det? Och hur ska Josefine lösa sin egen roll i ett eventuellt otrohetsdrama?

Jag tyckte att "Grevgatan 22" gick alldeles för mycket efter en mall. Man fick liksom inga överraskningar. Lite trist. Men det här är ju författarens debutroman, kanske är de senare böckerna intressantare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar