torsdag 28 augusti 2003

The Wolves In the Walls


"The Wolves In the Walls" är en bilderbok för barn. Den är skriven av Neil Gaiman och bilderna är gjorda av Dave McKean. Mer behöver åtminstone inte jag veta för att jag ska springa ut och köpa den på en gång. :)

Den handlar om en flicka som heter Lucy. Hon och hennes leksaksgris inser att de mystiska ljuden som hörs ifrån väggarna i familjens hus beror på vargar. Resten av familjen tror dem inte. Dessutom är det så att när vargarna kommer ut från väggarna så är allt förbi. Det vet ju alla.

Ja, och naturligtvis kommer vargarna ut från väggarna och tar huset i besittning. Men det visar sig att allt inte är förbi ändå. Åtminstone inte om man, som Lucy, bestämmer sig för att göra något åt saken.

Om du är vuxen och aldrig har läst något av Neil Gaiman kanske jag skulle rekommendera att du läser Sandman (seriealbum) eller någon av hans vuxenromaner i första hand, men barn och de som redan är fans kommer att tycka om den här.

Förresten handlar den om en hjältemodig och smart flicka, och om man får tro tidningarnas kultursidor så är det inte vanligt i barnböcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar