tisdag 25 mars 2008

Stenhuggaren


Stenhuggaren
av Camilla Läckberg

I Camilla Läckbergs tredje bok har det gått några månader sedan Patrik Hedström och Erica Falck fick sin dotter och vardagen har absolut inte blivit normal än. Bebisen sover knappt, Erica är deprimerad och Patrik jobbar kanske mer än han borde.

När en sjuårig flicka hittas drunknad i havet tror alla först att det är en olycka. Men snart visar det sig att det inte är havsvatten hon har drunknat i, utan att det rör sig om mord. Flickan hade koncentrationssvårigheter och var väldigt krävande. Kan det vara någon i familjen som inte orkat längre? Eller är det en utomstående som har mördat henne? Är andra barn i Fjällbacka hotade? Till Patriks förtvivlan väljer polischefen att sätta honom och stationens mest inkompetente och olämplige polis på fallet. Nu är det inte bara mordet som måste lösas, Patrik måste dessutom försöka hindra Ernst Lundgren från att förstöra utredningen.

Parallellt får man följa ett livsöde från 1900-talets första hälft. Man får bara anta att det har något med fallet att göra, och till så småningom börjar man ana hur allt hänger ihop.

Camilla Läckbergs böcker är inte sådär eleganta som deckare kan vara, men de är underhållande. Hon skriver ganska roligt. Jag hoppas att poliserna på Tanumshede polisstation inte är representativa för polisen i allmänhet. De är nog en aning överdrivna. :-D

Nästa bok kan bli spännande. "Stenhuggaren" slutar med en rejäl cliffhanger, som antyder att nästa bok kommer bli ännu mer personlig för Erica särskilt, och dessutom kommer det nog bli vissa förändringar på Patriks jobb.

Tidigare böcker:
- "Isprinsessan"
- "Predikanten"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar