torsdag 31 augusti 2017

Fie faller

Fie faller
av Therese Aasvik

Den här boken fick jag i present av en kompis, och jag visste inget om den sedan tidigare. Helt ny författare för mig. Alltid kul!

Fie bor med man och två barn på fiiina Snarøya i Oslo. Hon lägger ut bilder av sitt perfekta liv på instagram. Det enda jobbiga är att dottern kan vara trotsig och vägra spela med i Fies noggrant iscensatta imagebygge. Det är viktigt för Fie att allt ser så här perfekt ut, för i motsats till de andra fruarna i området så kommer Fie inte från de här överklasskretsarna från början. Hon är uppvuxen i Kolbotn, öster om Oslo, och det är inte fint. Men folk tänker nog inte så mycket på det längre. Fie har jobbat bort dialekten och odlat ett intresse för dyr inredning.

Men så händer något som skapar sprickor i Fies fasad. Naturligtvis. Och Fie måste fundera på vem hon är och hur hon vill leva. Jag blev väl inte så överraskad av den vändningen, titeln är ju ganska tydlig. Men jag blev ändå engagerad i Fies historia. Jag fick förresten lite Denise Rudberg-vibbar av miljön och alla varumärken, men jag tyckte mycket bättre om Therese Aasviks bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar