tisdag 15 september 2015

Nattens demon

Nattens demon
av Margit Sandemo

Tengel den Onde låg i dvala, men kunde ändå styra de onda makter som han hade lagt under sig under sin tid på jorden, och nu hade han beordrat några av dem att placera ut en spion hos Isfolket. Ett litet litet demonägg placerades i ett av sovrummen på gården Lindallén. Demonen skulle sedan kunna rapportera om Isfolkets förehavanden. Själv skulle han vara osynlig. Men vad de inte hade räknat med var att Vanja, flickan som bodde i sovrummet, såg.

Vanja och demonen utvecklar någon sorts hatkärlek till varandra. Det är verkligen inte bra för psyket att ha en demon i rummet. Speciellt inte när båda blir halvvuxna.

I den första boken i serien var demoner något som Silje inbillade sig att hon såg på avstånd eller som dök upp i hennes drömmar. Kanske fanns de, kanske fanns de inte. Vid det här laget tycker man inte alls att det känns konstigt att det finns med en demon som helt klart är verklig. Det som jag tycker är konstigt nu är att jag minns boken som mycket mer romantisk än vad jag tyckte att den var nu. Ibland stämmer inte minnet av en bok med omläsningen av en bok.

Kul detalj att Vanja kallar demonen för Tamlin. När jag läste den skotska sagan om Tamlin så insåg jag att Margit säkert var inspirerad av den när hon skrev "Nattens demon". Det finns en del likheter.

Sagan om Isfolket
1. Trollbunden
2. Häxjakten
3. Avgrunden 
4. Längtan  
5. Dödssynden 
6. Det onda arvet 
7. Spökslottet 
8. Bödelns dotter 
9. Den ensamme
10. Vinterstorm
11. Blodshämnd 
12. Feber i blodet 
13. Satans fotspår 
14. Den siste riddaren 
15. Vinden från öster
16. Galgdockan  
17. Dödens trädgård 
18. Bakom fasaden 
19. Drakens tänder 
20. Korpens vingar 
21. Vargtimmen 
22. Demonen och jungfrun 
23. Våroffer 
24. Djupt i jorden 
25. Ängel med dolda horn
26. Huset i Eldafjord
27. Synden har lång svans 
28. Is och eld 
29. Lucifers kärlek 
30. Människadjuret 
31. Färjkarlen
32. Hunger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar