söndag 16 mars 2014

En smakebit på søndag (vecka 11)

http://gronneskoger.blogspot.se/2014/03/the-57-lives-of-alex-wayfare-en.html
Det här är veckans bidrag till Flukten fra virkelighetens smakebitsutmaning. Klicka på bilden ovanför för att läsa andras smakbitar från vad de läser den här söndagen, och information om hur du kan delta själv.

Söndag igen och inga speciellt avancerade planer för dagen. Jag ska hälsa på en kompis i närheten och uppdatera mig på deras övervåningsbyggande bara. :-) Och så kommer jag nog läsa en del. Boken jag håller på med nu är väldigt lätt att läsa. Kanske är det för att Pia Hagmar brukar skriva för barn och ungdomar. Så vitt jag vet är det här hennes enda vuxenroman och den utspelar sig så klart i stallmiljö, precis som många av hennes andra böcker. Eller, boken utspelar sig väl i lite olika miljöer, men det enda som de fyra huvudpersonerna har gemensamt, och orsaken till att de umgås, är att de har sina hästar i samma stall. De är i ungefär samma ålder också, alla är väl mellan 30 och 40. Men egentligen vet de inte särskilt mycket om varandras liv utanför stallet.
Att Annika och Linn inte är intresserade av att tävla är fullt förståeligt. Då väljer man knappast att skaffa sig en skranglig gammal travare eller en fnattig arab som med knapp nöd tar sig över ponnymåttet. Men med Ellen är det annorlunda. Det tar emot att erkänna det, men Migon är egentligen en bättre häst än Castor och Ellen rider bra mycket bättre än hon själv, det är Lisbeth väl medveten om. Ellen skulle mycket väl kunna vara med och slåss om placeringar i medelsvår om hon bara ville. Hur någon kan ha den möjligheten och inte utnyttja den är obegripligt.
(Pia Hagmar, "Du och jag och vi", s. 98-99)

24 kommentarer:

  1. Jeg har også lyst til å "bare" lese i dag :-) Eller, jeg hadde egentlig lyst til å gå tur, men det plasker ned ute, så det blir nok en innesøndag :-) Ønsker deg en fin søndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inte fel att vara inne och läsa heller. Vi hade fint väder här, men det blev faktiskt lite fönstertvätt utöver läsningen. Man måste passa på när det är tillräckligt varmt för att öppna fönstren en ledig dag. ;-)

      Radera
  2. UKjent bok for meg..Ha en fin søndag.:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag visste inte att författaren hade skrivit en vuxenbok förrän jag råkade se den i en affär. :)

      Radera
  3. Ja, det kan vara svårt att förstå att alla människor inte är likadan... det kan nog vara en intressant bok.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte så avancerad kanske, men ganska bra ändå. :)

      Radera
  4. Helt ukjent bok og forfatter for meg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet att en massa av hennes böcker är översatta till norska, men de är väl barnböcker allihop. :)

      Radera
  5. Har läst många av hennes böcker i min ungdom. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade faktiskt aldrig läst något av henne tidigare.

      Radera
  6. Tusen takk for smakebiten :-)

    SvaraRadera
  7. Tack för smakbiten. Okänd författare för mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okänd för mig på så sätt att jag aldrig hade läst något av henne tidigare. Hon skriver annars hästböcker och annat för ... större barn, tror jag.

      Radera
  8. Den boken ska vara bra har jag hört. Tack för smakbiten.

    SvaraRadera
  9. En "hästbok" för vuxna, känns ovanligt men ganska kul :) Gillar hennes dalslandsdeckare mer än hästböckerna dock...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte läst någon annan av hennes böcker. Jag har ö.h.t. inte läst mycket hästböcker, men jag har faktiskt läst en serie norska böcker (för vuxna, typ Norska serier) som utspelade sig i galoppmiljö.

      Radera
  10. Virket ikke som boken for meg, men så er jeg ikke så glad i hestehistorier rett og slett fordi hest interesserer meg ikke, enda de er vakre dyr. Litt redd er jeg dem også i virkeligheten:) Har for mye respekt for dem, store dyrene:) Takk for smakebiten! Kos deg masse på denne mandag!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är inte heller intresserad av hästar, men här handlar det inte särskilt mycket om hästarna. Mer om de här fyra kvinnorna som känner varandra ganska ytligt genom att deras hästar står i samma stall, och som alla har hemligheter som de inte vill avslöja för de andra.

      Radera