lördag 2 december 2006

One del 2-4One del 2-4
av Lee Vin

Del 1 i serien läste jag för ett tag sen, se här. Jag tyckte att det skulle vara kul att se hur berättelsen skulle utveckla sig. Det blev åt det hållet att Eumpa går in för att bli popstjärna. Han verkade inte vara speciell, men det visar sig att han har en stor musikalisk talang. Men i den banan han har valt så är inte det så viktigt. I ett fabrikstillverkat pojkband är dans och utstrålning det viktigaste, och dans är inte riktigt hans grej.

Det är lite underligt att han har valt just den inriktningen. Hans musikalitet kommer inte till sin rätt, och tidigare har han inte ens lyssnat på popmusik. Men det är svårt att begripa sig på Eumpa. Det verkar faktiskt som om det inte finns nån som gör det.

Söta popprinsessan Jenny You hatar sin image och är ökänd för att vara en bitch, och nu gör hon en kupp. Plötsligt börjar hon säga vad hon verkligen tycker i intervjuer. Kommer det förstöra hennes karriär eller kommer skivbolaget lyckas rädda den?

One handlar mycket om musikbranschen. Kanske har artisterna nån sorts ideal, men i själva verket är det alltid pengarna som styr. Pojkbanden odlas fram precis som i Marita Lindqvists "Kawaii" (läs!). Artisternas stil bestäms efter vad marknaden vill ha. Är produkten (d.v.s. bandet eller artisten) värt att investera i? Att ta fram en ny produkt är dyrt och måste ge avkastning. Man får hoppas att artisten inte själv förstör sitt varumärke genom att figurera i nån skandal. Och just detta verkar det som om Eumpa har ställt till med, redan innan sin officiella debut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar