tisdag 12 december 2006

Nynnes dagbog 2


Nynnes dagbog 2
av Henriette Lind & Lotte Thorsen

Alltså, mellan dagbok 1 och 2 måste ju Nynne ha haft en rätt okej period, när hon har gift sig och fått en dotter (Bjørg). Men när den här boken börjar så har hon just bestämt sig från att skiljas från sin man. Inte för att hon har sån väldig lust att bli ensamstående mamma, men hon tycker att hon inte har mycket val. För Thomas så går karriären uppenbarligen långt före Nynne och Bjørg. Han är ju knappt hemma. Och då menar jag inte att han jobbar över på kontoret, utan att han är borta på uppdrag månader i sträck.

Att bli mamma har inte fått Nynne att skärpa till sig direkt. Kan hon bara få barnvakt så är det sena utekvällar som gäller. Men Bjørg är viktig för henne. När Thomas vill ha med Bjørg på långa semesterturer slår Nynne bakut. Hon tycker att det enda vettiga är att Bjørg är hos henne. Alltid. Ingen har väl påstått att Nynne är ädel och uppoffrande.

Sååå, kommer Nynne träffa nån ny, kommer hon lyckas undvika att handla upp sina pengar på nonfood från Netto och dyra kläder, och vilka konstiga saker kommer hon råka ut för?

Nynneböckerna är knappast stor litteratur, men rätt kul. Och ska man (jag) läsa danska så är det en fördel om texterna består av korta dagboksanteckningar. Om det är nåt jag inte förstår så missar jag ändå rätt lite. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar