torsdag 28 september 2006

Mossvikenfruar - Chansen


Mossvikenfruar - Chansen
av Emma Hamberg

Anki är 29 år och bor i ett litet svenskt samhälle tillsammans med sin man Peter. De har varit ihop sedan högstadiet. Han jobbar som säljare av hemelektronik och hon jobbar på Lindex. Anki drömde om ett gammalt mysigt hus, men det var för mycket jobb med ett sånt så det fick bli ett nybyggt med fuskspröjsar istället. Deras förhållande är väl inte direkt passionerat längre, men Anki älskar Peter och nu har de börjat prata om att skaffa barn också.

Så upptäcker Anki att både Peter och hennes kompis man varit otrogna mot dem. Linda, kompisen, menar att det här kan de inte acceptera, nu jävlar är det de som lämnar de värdelösa männen och flyttar till Stockholm! Linda är som fisken i vattnet. Hon festar och planerar att starta en ny skönhetssalong (hon hade en i lilla hemstaden) och skaffa lägenhet i Stockholm. Anki sitter hemma och gråter och äter kall ravioli. Det kommer som en chock när hon inser att hon väntar barn. Peters barn. Vad ska hon göra nu? Ska hon flytta hem till honom igen för barnets skull, väl vetande att han har varit otrogen både en och flera gånger och säkert kommer göra om det? Ska hon låta sin mamma och pappa hjälpa henne att fixa lägenhet i hemstaden och leva ett tröstlöst liv som ensamstående mamma? Ska hon göra abort? Det är väl typ de alternativ som finns eller?

Det här är väl inte världens mest originella eller välskrivna bok, men den är lättläst och underhållande. Klar sträckläsningspotential, och slutet var väl ändå delvis oväntat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar