torsdag 24 november 2005

Jenny i popvärlden


Jenny i popvärlden
av Inger Brattström

Den här utsidan är så fin och färgglad. Baksidan är ännu bättre, helt täckt av det där "blommönstret" som syns i bakgrunden här. Man blir glad av det. :) Den här boken är inte helt ny. 1968, står det i den. "Popvärlden" är ett rätt kul ord, som om någon hoppas att det ska verka lockande på ungdomar (på 60-talet). Hade det varit idag hade det kanske varit nåt med internet...

Anna-Lena är en helt vanlig tjej som blir kompis med klassens nykomling Jenny. Jenny är väldigt cool och speciell, Anna-Lena jämför henne nästan med Pippi Långstrump. Undrar varför boken har Jennys namn i titeln. Jag upplever inte henne som huvudperson, jag tycker inte ens att hon är särskilt sympatisk. I alla fall, Jenny sjunger bra och Anna-Lena har spelat trummor lite på skoj sådär. Jenny kommer på att de ska starta ett popband, och tillsammans med två andra tjejer bilder de Jenny & the Little Frogs. De har god hjälp av Anna-Lenas bror och några killkompisar. (För fyra tjejer kan ju inte klara sig själva...) Första spelningen blir en katastrof och ett tag ser det ut som om det blir den sista. Dessutom är nästan alla killar (Anna-Lenas bror, och killen Anna-Lena är kär i, plus förstås Jennys egen pojkvän) väldigt intresserade av Jenny.

Det är väl en bok som är okej. Jag tycker inte att den är så väldigt välskriven, men det är kul att läsa om den tiden. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar